De montage van de aluminium / kunststof achterwand

Onze platen zijn eenvoudig te monteren. Bekijk onze instructies en de veelgestelde vragen en we weten zeker dat het soepel zal verlopen. Mocht je nog vragen hebben na het lezen van de informatie kun je altijd bij ons terecht.

Vragen over het monteren van de spatwand

Voorbereiding: wat moet ik doen voor het monteren van de spatwand?

Pas op dat je niet met scherpe voorwerpen de wand beschadigd tijdens het uitpakken en monteren. We raden aan niet met een mes of scherp voorwerp de verpakking open te maken, op die manier heb je kans dat je de wand misschien beschadigd. Is dat per ongeluk toch gebeurd, neem dan zo snel mogelijk contact op.

Zorg ervoor dat de plastic beschermfolie die op de achterzijde van de spatwand zit verwijderd wordt, indien deze aanwezig is.

Wil je meer weten over alle goede eigenschappen van ons spatwand materiaal? Bekijk de info pagina van de wanden.

Kan de spatwand wel tegen mijn muur aan?

De achterwand kan rechtstreeks over bestaande muren / tegels gelijmd worden.

Bevestigen kan door middel van montagekit (Pattex Powerfix Polymer wit of vergelijkbaar product) of eenvoudig te bevestigen met schroeven op de achtermuur.

Indien met een kit gewerkt wordt dient men om de 5 cm een dotje kit plaatsen over de gehele plaat zodat de wand overal stevig vast zit op de muur.

Kan ik het materiaal zelf nog bewerken/zagen?

Eventuele stopcontacten kunnen er makkelijk uitgezaagd worden dmv dremel, decoupeerzaag of gatenzaag. Het materiaal is relatief zacht en zeer gemakkelijk te verwerken.

Ook is het mogelijk dat wij de stopcontacten er vast voor je uithalen. Hierbij worden geen extra kosten in rekening gebracht. We kunnen ook kleine gaten voor je maken op de plekken waar de stopcontacten komen. Dan kun je dit zelf nog verder uitzagen voor hoever dat dan nodig is.

Indien met een kit gewerkt wordt dient men om de 5 cm een dotje kit plaatsen over de gehele plaat zodat de wand overal stevig vast zit op de muur.

Hoe kan ik de randjes mooi afwerken?

De randen van de achterwand kun je na het plaatsen afwerken met een siliconenkit. Zorg ervoor dat je een kleur kit gebruikt die matcht met het aanrecht/achterwand. Op deze manier krijg je het mooiste resultaat.

Toch nog onduidelijkheden over ons spatwand materiaal? Aarzel niet om ons iets te vragen.

info Let op: Keukenwanden worden weer bezorgd vanaf 1 juli. Stalen worden wel elke dag verzonden.