⭐ 4.9 – via Google Reviews

Gratis bezorging boven de €100

Chat, of bel naar  0318 240 500.

Pagina’s

Hulp nodig?

Chat met ons
Bel ons op 0318 240 500

De montage van je spatwand

De montage van je keuken achterwand

Onze platen zijn eenvoudig te monteren. Bekijk onze instructies en de veelgestelde vragen en we weten zeker dat het soepel zal verlopen. Mocht je nog vragen hebben na het lezen van de informatie kun je altijd bij ons terecht.

Voorbereiding: wat moet ik doen voor het monteren van de spatwand?

Uitpakken van de achterwand

Pas op dat je niet met scherpe voorwerpen de wand beschadigd tijdens het uitpakken en monteren. Maak de verpakking niet open met een mes of ander scherp voorwerp, op die manier heb je kans dat je de wand beschadigd. Is dat per ongeluk toch gebeurd, neem dan zo snel mogelijk contact op.

De spatwand klaarmaken voor montage

Zorg ervoor dat de plastic beschermfolie die op de achterzijde van de spatwand zit verwijderd wordt, indien deze aanwezig is.

De muur klaarmaken voor de montage

De achterwand kan rechtstreeks over bestaande muren / tegels gelijmd worden. Zorg ervoor dat er niet te grote stukken uitsteken op de muur van lijmresten of oude tegels. Je kan het beste dit eerst wegsteken en de muur zo vlak mogelijk maken. Het is niet erg als het helemaal hobbelig is. Er hoeft niet gestuct te worden

Het bevestigen van de spatwand

Bevestigen op de muur kan door middel van montagekit (Pattex Powerfix Polymer wit of vergelijkbaar product) of eenvoudig te bevestigen met schroeven op de achtermuur.

Indien met een kit gewerkt wordt dient men om de 5 cm een dotje kit plaatsen over de gehele plaat zodat de wand overal stevig vast zit op de muur.

Kan ik het materiaal zelf nog bewerken of zagen?

Eventuele stopcontacten kunnen er makkelijk uitgezaagd worden dmv Dremel, decoupeerzaag of gatenzaag. Het materiaal is relatief zacht en zeer gemakkelijk te verwerken.

Ook is het mogelijk dat wij de stopcontacten er vast voor je uithalen. We kunnen ook kleine gaten voor je maken op de plekken waar de stopcontacten komen. Dan kun je dit zelf nog verder uitzagen voor hoever dat dan nodig is.

Ook is het een goed idee om eerst even te oefenen met het zagen, zodat je gewend bent met het materiaal. Daarvoor zijn de staaltjes dus ideaal. Oefen eerst met je zaag op de staaltjes voordat je de grote wand gaat bewerken. 

Hoe kan ik de randjes mooi afwerken?

De randen van de achterwand kun je na het plaatsen, afwerken met een siliconenkit. Zorg ervoor dat je een kleur kit gebruikt die matcht met het aanrecht/achterwand. Op deze manier krijg je het mooiste resultaat.

Wil je meer weten over alle goede eigenschappen van ons spatwand materiaal? Bekijk de info pagina van de wanden.

Toch nog onduidelijkheden over ons spatwand materiaal? Aarzel niet om ons iets te vragen.
Showroom op afspraak

In Veenendaal, 0318 240 500

Premium materiaal

Kwaliteit en duurzaam

Eenvoudige installatie

Zelf monteren of laten doen

Personlisatie mogelijk

Aanpassingen of eigen foto